Bramborové knedlíky plněné Šmakounem

POSTUP

Náplň - směs si připravíme z cibule nakrájené najemno, kterou orestujeme spolu s malými kostičkami Šmakouna. Přidáme nasekanou petržel a necháme vychladnout. Kapustu nakrájíme na proužky, podusíme 10 min. doměkka, ale tak aby neztratila barvu, odstavíme a promícháme s jogurtem. Osolíme a opepříme.

Těsto - brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem (pokud chcete jemné hladké knedlíky, tak brambory nastrouhejte, ale já mám raději s kousky brambor). Přidáme mouku, krupici, vejce a rychle propracujeme těsto (nejlépe hnětačem, aby se moc nezahřálo a neřídlo). Rozdělíme si ho na 12 dílů a vlhkýma rukama vytvarujeme placky, naplníme směsí, pevně uzavřeme a dotvarujeme knedlíky. Vaříme v páře přibližně 20 min.

Za recept děkujeme www.smakoun.eu.

SUROVINY

  • 1 kg brambor
  • 1 vejce
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky hladké
  • 100 g krupice 
  • 300 g Šmakoun uzený 
  • 1 hrst čerstvé petrželky 
  • 1 cibule
  • 1 kapusta 
  • 4 lžíce bílého jogurtu 
  • sůl, pepř