Lahůdková pomazánka se Šmakounem
POSTUP
1 . Do misky rozdrobíme tofu, nakrájeného Šmakouna, cibuli, přidáme lahůdkové droždí, rozmarýn, sojovou omáčku, špetku soli a oregana.
2. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Pomazánka je vhodná ke snídani, ale i na odpoledne díky vysokému obsahu bílkovin, vlákniny a také nemálo komplexních sacharidů s nízkým GI.
Přibližné nutriční hodnoty na jednu porci: energie 1183 kJ, 22 g bílkovin, 28 g sacharidů, 7 g tuků
Autorka receptu: trenérka a výživová poradkyně Petra Urbánková, www.petraurbankova.cz
SUROVINY (2 porce)
- 100g Šmakoun uzený
- 200 g tofu
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 červené cibule
- špetka himalájské soli
- rozmarýn, oregáno
- lžička sojové omáčky Tamari
- 100 g žitného chleba