PIKANTNÍ SALÁT àla Buřtovec
(se Šmakounem Mexico)

lehká alternativa majonézových salátů se skvělou chutí

POSTUP (příprava 20 min.)

  1. Šmakouna a okurku jemně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, přidáme sterilovanou kapii, majonézu, jogurt a zakysanou smetanu.
  2. Osolíme, opepříme, dochutíme kečupem a červenou a čili paprikou. 
  3. Nakonec vše důkladně promícháme a necháme v chladu odležet, aby se chuti pěkně propojily.

Energetická hodnota 1 porce "štíhlého" Buřtovce (cca 100 g) je 356 kJ (pro srovnání energetická hodnota 1 porce klasického Buřtovce (cca 100 g) je 1404 kJ)

Autorka receptu: Eva Dosedělová, www.lady-in.cz  

SUROVINY (4 porce)

  • 100 g Šmakouna Mexico
  • 50 g cibule
  • 50 g kyselé okurky
  • 50 kapie ( sterilované)
  • 30 g majonézy light
  • 90 g nízkotučného jogurtu
  • 30 g smetany zakysané 10%
  • lžička červené papriky
  • ½ lžičky čili
  • lžička kečupu