PIKANTNÍ
SALÁT àla Buřtovec
(se Šmakounem Mexico)
lehká alternativa majonézových salátů se skvělou chutí
(se Šmakounem Mexico)
POSTUP (příprava 20 min.)
- Šmakouna a okurku jemně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, přidáme sterilovanou kapii, majonézu, jogurt a zakysanou smetanu.
- Osolíme, opepříme, dochutíme kečupem a červenou a čili paprikou.
- Nakonec vše důkladně promícháme a necháme v chladu odležet, aby se chuti pěkně propojily.
Energetická hodnota 1 porce "štíhlého" Buřtovce (cca 100 g) je 356 kJ (pro srovnání energetická hodnota 1 porce klasického Buřtovce (cca 100 g) je 1404 kJ)
Autorka receptu: Eva Dosedělová, www.lady-in.cz
SUROVINY (4 porce)
- 100 g Šmakouna Mexico
- 50 g cibule
- 50 g kyselé okurky
- 50 kapie ( sterilované)
- 30 g majonézy light
- 90 g nízkotučného jogurtu
- 30 g smetany zakysané 10%
- lžička červené papriky
- ½ lžičky čili
- lžička kečupu